Nygårds Byggåtervinning HB

Välkommen till Nygårds Byggåtervinning, ett litet företag beläget på den Halländska landsbygden.

Idén till Nygårds Byggåtervinning uppkom 1996 efter en renovering av det egna huset. Diverse överblivet byggmaterial och begagnade fönster tycktes synd att slänga och vi hyrde då en del i en lada för att sälja överskottet, samtidigt som vi erbjöd oss att ta emot annat rivningsmaterial och begagnade fönster och dörrar m.m.

Verksamheten växte snabbt och vi blev trångbodda så vi köpte en annan fastighet med stor tillhörande lada som vi renoverade så den skulle passa som lokal. Nu är vi ett tvåmannaföretag beläget utanför Träslövsläge, 8 km söder om Varberg.

Vår affärsidé

Att återanvända så mycket som möjligt av begagnat byggmaterial som är fullt användbart och sälja det till låga priser. Det gör också att vi ofta har ett sortiment som inte längre finns i den vanliga handeln. Det kan t.ex. gälla sanitetsporslin i en speciell färg eller fönster och dörrar i icke standard mått. 

I affären har vi ett brett sortiment av varor som t ex fönster, dörrar, WC, kök, isolering, tegel mm.

En del av verksamheten består i rivning av hus och fastigheter där allt material tas tillvara och sorteras. Det som inte går att sälja sorteras och skickas till återvinning.

Vi tillverkar även lösull som är utmärkt att tilläggsisolera på vinden med.

Eftersom vi inte har något standardsortiment lönar det sig att återkomma med jämna mellanrum för att se om vi fått in det just ni söker. Ni kan också lämna uppgifter på någon speciell vara så håller vi ögonen öppna och kontaktar er ifall det dyker upp något.

Dasshumor?
Välkomna!
OBS!

Tyvärr kan vi inte längre utföra demonteringar.

Dock har vi ännu ett stort och brett varulager av produkter.

Välkomna hit under våra öppettider.

Nu har vi också en sida på facebook! Titta förbi!

Vi är stolta och tacksamma vinnare av Varbergs Kommuns Miljöpris 2014! Läs mer här