Våra tjänster

Demontering

OBS!

Tyvärr kan vi inte längre utföra demonteringar.

Dock har vi ännu ett stort och brett varulager av produkter. Välkomna hit under våra öppettider.

Utgrävningar, lastning och transport

I vår maskinpark har vi, förutom den snygga Scania-lastbilen på bilden, även en prima grävmaskin och lastmaskin som längtar efter att utnyttjas. Dessutom en kraftfull kranbil för stora lyft. Kontakta oss gärna om det är något du behöver ha gjort.

 

Vår Maskinpark

 

Kranbilen

Senaste tillskottet i Nygårds Byggåtervinnings maskinpark är denna praktfulla Scania 113H kranbil från 1989.

Stefan köpte den i Stockholm, och hade ett smärre helsike att transportera hem den. Men det var det värt. Med den tillhands kan vi gräva, lasta, och lyfta mer än någonsin förr.

Klicka på bilden härintill för att se vad den kan göra.

Kranbil #2 Kranbil #3 kranbil #4

Lastbilen

Denna fina Scania L80 är från 1969. Den är utrustad med trevägstipp och kran och lastar 7 ton.

Stefan har lagt ner många timmar på att renovera sin ögonsten. När han köpte den år 2000 var den i dåligt skick, men nu rullar den i alla väder. Det senaste projektet var förra sommaren, då han skruvade isär och bytte hela motorn.

Nu används lastbilen till att leverera och hämta byggmaterial och köra bort rivningsmaterial. Kranen är bra att ha vid rivningar, för att lyfta och dra ner väggar och tak i sektioner.

Lastmaskinen

Lastmaskinen är en LM845 från 1971. Stefan hittade den på en gårdsplan där den stod, ensam och övergiven och lutade sig mot en vägg. Convertern (växellådan) var trasig, så ägaren sålde den billigt och efter lite fixande lyckades Stefan rulla iväg den till sitt nya hem. Där fick den god omvårdnad och är idag en pigg och glad maskin.
Det tog mycket och hårt arbete och kärlek för att få den på fötter igen. Stefan fick börja med att mocka ur två skottkärror fulla med hästskit ur hytten och det tog två timmars ihärdigt skrubbande innan man såg motorn. Nu är den som ny och schaktar jord och grus samt lastar pallar åt sin nya husse.

Grävmaskinen

Denna Åkerman H12 grä från 1972 väger 22 ton och var en liten nätt betalning för att Stefan hjälpte den förre ägaren med en annan reparation.

Den var i bedrövligt skick. Fåglarna hade byggt bo i den och det var nog ingen som trodde att den skulle rulla igen.

Nu är svängväxellådan bytt, bromsarna renoverade v och hela ekipaget har fått ny lackering. Fåglarna har flyttat. När Stefan får en stund över sätter han sig gärna och gräver lite på åkern bakom huset. Annars används grävmaskinen mest i demonteringsjobb och andra grövre uppdrag.

Lille Gräsman

En annan liten hobby Stefan har är att fixa gamla gräsklippare. Just nu har han bara fem stycken.
Det fantastiska med Stefan är inte bara att han kan skruva isär vad som helst utan att han kan få ihop det igen också!

På bilden ser vi Gräsman, Stefans flitiga lilla gräsklippar-robot, i full färd med att tukta deras gräsmatta. När han är trött åker han sjäv och pluggar in sig i eluttaget. För egen maskin.